Blockflöjt Skåne

Glimåkra Blockflöjtsdagar 2024

Årets läger startar onsdagen 7 augusti och avslutas söndagen 11 augusti med konsert 14.30 i Glimåkra kyrka. Vi har även detta år ett varierat och inspirerande program med bl a ensemblespel, workshops, masterclasses, konserter, bad och andra lägeraktiviteter. Deltagarna kommer att få undervisning och inspiration av erfarna blockflöjtister och pedagoger. Vi ser fram emot att tillsammans skapa en atmosfär av lärande, kreativitet och gemenskap där vi delar vår passion för musik med blockflöjten i centrum.

Vi är glada att hälsa Jonas Olvedal välkommen tillbaka! Jonas är till vardags blockflöjtslärare på Solna Kulturskola och kommer att vara gästlärare på ensemblekursen. 

På samma sätt är vi glada att välkomna Ida Höög som ny gästlärare på ensemblekursen. Ida är lärare på Kulturskolorna i Halmstad och Hörby och är även verksam som frilansande blockflöjtist med utgångspunkt från Lund. 

I år kan vi även välkomna Nikolaj Ronimus (DK). Nikolaj är en dansk blockflöjssolist och blockflöjtsbyggare med mångårig erfarenhet som musikhögskolelärare hos Syddansk Musikkonservatorium. Han kommer under två dagar att hålla i masterclass med solokursen och workshop i flöjtvård med alla deltagare. Han kommer även att kunna göra enklare reparationer av deltagares flöjter på plats. 

I år får vi även möjlighet att lyssna till “Giovannikvartetten ger plats- ett möte med barockens kvinnor”, en föreställning som bygger på musik av barockens kvinnliga kompositörer. Giovannikvartetten och countertenoren Daniel Carlsson ger för en stund plats åt några av dem som under sin livstid var erkända musiker och kompositörer, men som på något vis inte passat in i historieböckerna.

På Glimåkra Blockflöjtsdagar finns två kurser att välja mellan, ensemble och solo. Du kan även anmäla dig till att vara volontär under lägret.

Blockflöjt Skåne, projektledare
Blockflöjt Skåne: Pia, Sofia, Emelie, Annie
Ida Höög
Ida Höög
Jonas Olvedal
Jonas Olvedal
Giovannikvartetten med Daniel Carlsson
Nikolaj Ronimus
Nikolaj Ronimus

Ensemblekursen

Denna kurs är för dig som är 12 år eller äldre. Här spelar vi i olika ensemblesammansättningar och på många olika flöjtstorlekar tillsammans. Vi vill att du som går denna kurs ska ha viss notläsningsvana.

Ensemblekursen har en prioriterad målgrupp för deltagare i åldern 12-25 år. Detta beror på att Glimåkra Blockflöjtsdagar delfinansieras med stöd från Kulturrådet som riktas mot dessa åldrar. Precis som tidigare välkomnar vi äldre deltagare att anmäla sig, att ha blandade åldrar berikar vårt läger! 

2024 års ensemblekurser är fulltecknade och anmälan är stängd. Anmälan till 2025 års läger öppnar i mitten av februari -25 

Solokursen

Denna kurs vänder sig i första hand till dig som studerar eller är intresserad av att studera en högre musikutbildning med blockflöjt. I år kommer du som får en plats på solokursen få undervisning i kammarmusik och i masterclassform av Nikolaj Ronimus (DK). Antalet platser är begränsade och kursen är nu fulltecknad. Anmälan till 2025 års solokurs öppnar i mitten av feruari -25 

Besöksdagen

I nuläget planerar vi inte för någon besöksdag 2024. Eventuell ny information läggs upp här.

Volontären

Ta chansen och upplev Glimåkra Blockflöjtsdagar som volontär! Är du exempelvis anhörig till en deltagare? Vi är i stort behov av hjälp med vissa specifika uppgifter och annat som uppkommer under lägrets gång.

Vi står för kostnaden för mat och logi och du underlättar vårt arbete och helheten för deltagarna. Du får även tillfälle att njuta av underbara lägerdagar med blockflöjtsmusik, möta fantastiska deltagare och spendera sommardagar på vackra Glimåkra Folkhögskola.

Du måste ha fyllt 18 år och vi ser helst att du har körkort.

Logo glimåkra blockflöjtsdagar
Logo Flautissimo
Logo musik i syd
Logo Blockflöjt Skåne