Blockflöjt Skåne

Glimåkra Blockflöjtsdagar 2023

I år genomförs den åttonde upplagan! Ca 60 deltagare kommer träffas och spela tillsammans med andra som har blockflöjten som intresse. På programmet står än en gång ensemblespel, workshops, masterclasses, konserter, bad och andra lägeraktiviteter. Deltagarna kommer få undervisning och inspiration av erfarna blockflöjtister och pedagoger.

Årets gästlärare är Pia Brinkmann Stenhede, Lerum, och Jonas Olvedal, till vardags blockflöjtslärare på Kulturskolan i Solna. Då det fanns ett stort intresse för ensemblekursen har vi dessutom kunnat bjuda in Kristina Larsson från Örebro Kulturskola. Tillsammans med Pia Loman, Annie Lönngren, Sofia Nelson och Emelie Roos är detta årets blockflöjtslärarteam. Som gästartister kommer den prisbelönta barockensemblen Höör Barock (hoerbarock.se) som både ensemble- och solokursen kommer att få spela tillsammans med. De ger dessutom en offentlig kvällskonsert i Glimåkra kyrka på torsdagen den 10:e.

Anmälan till årets läger är stängd. Om du är intresserad av kursen inför nästa år kan du läsa här nedanför om våra olika spår. Nästa års anmälan kommer att läggas upp i februari 2024.

Pia Brinkmann
Jonas Olvedal

Ensemblekursen

Denna kurs är för dig som är 12 år eller äldre. Här spelar vi i olika ensemblesammansättningar och på många olika flöjtstorlekar tillsammans. Vi vill att du som går denna kurs ska ha viss notläsningsvana.

Solokursen

Denna kurs vänder sig i första hand till dig som studerar eller är intresserad av att studera en högre musikutbildning med blockflöjt. Antalet platser är begränsade. I år kommer du som får en plats på solokursen få undervisning i kammarmusik, i masterclassform och möjlighet att spela tillsammans med Höör Barock. Vi vill därför att du förbereder en eller flera satser ur en blockflöjtskonsert. Om du har någon du vill spela tillsammans med i en dubbelkonsert så gör ni separata anmälningar.

Besöksdagen

Är du nyfiken på lägret och vill komma och kolla hur vi har det innan du anmäler dig till nästa år? Eller är du blockflöjtspedagog och söker inspiration inför ett nytt läsår? Anmäl dig till vår besöksdag fredagen den 11:e augusti.

Volontären

Ta chansen och upplev Glimåkra Blockflöjtsdagar som volontär! Är du exempelvis anhörig till en deltagare? Vi är i stort behov av hjälp med vissa specifika uppgifter och annat som uppkommer under lägrets gång.

Vi står för kostnaden för mat och logi och du underlättar vårt arbete och helheten för deltagarna. Du får även tillfälle att njuta av underbara lägerdagar med blockflöjtsmusik, möta fantastiska deltagare och spendera sommardagar på vackra Glimåkra Folkhögskola.

Du måste ha fyllt 18 år och vi ser helst att du har körkort.

Logo glimåkra blockflöjtsdagar
Logo Flautissimo
Logo musik i syd
Logo Blockflöjt Skåne